YOGA

In mei 2020 zijn we begonnen met enkele lessen Hatha yoga en 60FIT-yoga. Hatha yoga is op maandag van 17.00-18.00 uur en 60FIT-yoga op woensdag van 10.50-11.20 uur. Vanaf september zullen we dit lesaanbod uitbreiden. Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler en bevordert de motoriek. Daarnaast is het goed voor de concentratie en neemt het spanningen weg.

60FIT-yoga wordt gecombineerd met de 60FIT-gym en is een vorm van Hatha-yoga, waarbij, indien gewenst, gebruik kan worden gemaakt van een stoel. Tezamen vormen 60FIT-gym en 60FIT-yoga één lesuur.

Yogadocente Joke van Dorsselaer is daarnaast ook opgeleid in stoelyoga. Dit is zeer geschikt voor personen die yoga niet op een mat kunnen beoefenen. We hopen in de nabije toekomst ook een les stoelyoga te kunnen aanbieden.

Toelichting door Joke van Dorsselaer:       

Mijn naam is Joke van Dorsselaer, 55 jaar en wonende in Voorschoten. Ik ben  Hatha Yogadocent en Mindfulness MBSR trainer. Naast de Hatha Yoga lessen (Saswitha stijl) geef ik al geruime tijd met heel veel plezier Hatha Yoga voor senioren en stoelyoga.

HATHA YOGA De kern van mijn lessen: yogahoudingen, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen. Deze drie elementen integreer ik in alle eenvoud tot een toegankelijke yogales. Balans vinden in lichaam en geest en daarmee het ervaren van fysieke ontspanning en innerlijke rust. Even aandacht voor jezelf. Iedereen doet mee naar eigen kunnen en is gelijk, gevorderd of beginner, dat maakt niets uit.

STOELYOGA – Bewegen en ontspannen op de stoel. Tijdens de stoelyoga les beoefenen we dezelfde houdingen als tijdens een reguliere Hatha Yogales. Alleen met hier & daar aanpassingen om de houding op een veilige manier op de stoel te doen. Ook zullen er regelmatig staande houdingen tijdens de les voorkomen waarbij we de stoel gebruiken als hulpmiddel om bijvoorbeeld de balans te houden.

U bent van harte welkom voor een gratis proefles. Graag aanmelden per e-mail naar goederaadsport@gmail.com.