Nieuws

Corona 6 juli 2020

Op maandag 6 juli was het eindelijk zover: de eerste judoles voor volwassenen sinds meer dan drie maanden kon worden gegeven! Eind april mocht de jeugd alweer judoën, maar voor de volwassenen was deze contactsport vanwege Corona natuurlijk nog niet toegestaan. Per 1 juli is het sein ook voor de volwassen judoka’s op groen gezet en ze genoten ervan om elkaar weer te mogen werpen. Goederaad Sport is niet meteen op 1 juli weer open gegaan, want eerst zijn er diverse aanpassingen gedaan in het pand aan de Raadhuislaan. Nu Goederaad Fitness per 1 juli uit het pand is vertrokken, is er ineens veel meer ruimte voor de groepslessen. En dat komt goed uit in de huidige anderhalve meter samenleving. In de week van 1 juli is er daarom flink geklust door eigenaar Percy Rüben en zijn hulptroepen. Het resultaat is fantastisch! Het pand is enorm opgefrist en de meeste groepslessen worden nu gegeven in een zaal van 150 m2. Daarnaast is er een zaal van 120 m2 voor Kickboksen en Taekwon-Do en een aparte zaal voor de yogalessen. Natuurlijk is alles helemaal Corona-proof gemaakt met een speciale looproute waardoor de sporters elkaar niet tegen kunnen komen. En verder worden tijdens het sporten alle deuren en ramen open gehouden om een goede luchtcirculatie te garanderen. Percy hoopt vanaf september weer het normale lesrooster te kunnen draaien. In de zomer geldt eerst nog een zomerrooster waarbij in juli alleen op maandag, dinsdag en woensdag wordt gesport. Het lesrooster is terug te vinden op de website www.goederaadsport.nl die op korte termijn ook nog een hele transformatie zal ondergaan. Hieronder zie je enkele foto's van de judoles.

Corona - 25 juni 2020

Gisteravond was de verlossende persconferentie: vanaf 1 juli mogen we weer binnen sporten, zelfs contactsporten zijn toegestaan! Natuurlijk kan dit alleen onder strikte voorwaarden. Om het pand voor te bereiden op heropening zijn we gesloten van 29 juni tot en met 5 juli, vanaf 6 juli geldt een zomerrooster.   

Klik hier voor het rooster voor de maand juli. In augustus zullen mogelijk gedurende twee weken nog enkele conditietraininglessen worden gegeven. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Informatie volgt.

NB: de Taekwon-Do-ka's worden rechtstreeks geïnformeerd door hun leraar Marco Zandbergen over zijn plannen voor de zomervakantie.

Klik hier voor de maatregelen die we treffen om veilig sporten te kunnen realiseren.

Corona - 30 mei 2020

Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar sporten op minder dan anderhalve meter afstand. Voor het aangepaste lesrooster klik hier.

Veel animo voor yogalessen bij Goederaad Sport!

Toen de sportscholen vanaf 11 mei buiten les mochten gaan geven, hebben we een nieuwe les toegevoegd aan het lesaanbod: yoga. Het blijkt een goede beslissing. De animo voor de yogalessen is groot. De lessen worden gegeven door yogadocente Joke van Dorsselaer. Als de sportlessen vanaf 1 juli weer binnen mogen worden gegeven, hopen we dat het aantal yogalessen ook verder kan worden uitgebreid. Meer informatie, ook over het aanmelden voor een gratis proefles, is te vinden op deze pagina.

Corona - 9 mei 2020

Vanaf 11 mei gaan we buiten lesgeven. We beginnen dan ook met Hatha yoga en stoelyoga. Klik hier voor het tijdelijk lesrooster. Klik hier voor de spelregels.

Corona - 7 mei 2020

Vanaf 11 mei zijn buitensporten voor iedereen weer toegestaan. Wij gaan onderzoeken op welke manier we dit kunnen organiseren. Meer informatie volgt.

Corona - 29 april 2020

Naar aanleiding van de eerste buitenlesdag worden drie wijzigingen doorgevoerd. De tijd tussen de lessen wordt verkort met een kwartier. De kickboksles wordt ook voor jeugd tot en met 18 jaar gegeven en jullie worden verzocht maximaal 5 à 10 minuten voor de les te komen, dus niet eerder! Dit om onbedoelde groepsvorming te voorkomen. Hieronder alles nog eens op een rijtje.

maandag, dinsdag en donderdag van 16-17 uur judo voor 6 t/m 12 jaar

woensdag 14-15 uur: judo t/m 8 jaar, 15.15-16.15 uur: judo 9 t/m 12 jaar, 16.30-17.30 uur kickboksen t/m 18 jaar

LET OP: bij regen is er géén les.

SPELREGELS:

 • Je komt in sportkleding naar de les, omkleden in de kleedkamers KAN NIET
 • ga thuis naar de wc, niet op de sportschool
 • op de mat blote voeten, buiten de mat schoeisel dragen (bv. slippers)
 • Als je ziek of verkouden bent, hoest of niest, dan kom je NIET (ook al komt het door hooikoorts), ook als een huisgenoot ziek is, kom je NIET
 • De ouders mogen NIET blijven kijken, alleen brengen en halen.
 • MAXIMAAL 5 à 10 minuten voor de les komen (om onbedoelde groepsvorming te voorkomen) 

De eerste buitenles!

Corona - 24 april 2020

Vanaf woensdag 29 april gaan we buiten les geven aan de jeugd tot en met 12 jaar volgens het volgende lesrooster:

maandag, dinsdag en donderdag van 16-17 uur judo voor 6 t/m 12 jaar

woensdag 14-15 uur: judo t/m 8 jaar, 15.30-16.30 uur: judo 9 t/m 12 jaar, 17-18 uur kickboksen t/m 12 jaar

LET OP: bij regen is er géén les.

SPELREGELS:

 • Je komt in sportkleding naar de les, omkleden in de kleedkamers KAN NIET
 • ga thuis naar de wc, niet op de sportschool
 • op de mat blote voeten, buiten de mat schoeisel dragen (bv. slippers)
 • Als je ziek of verkouden bent, hoest of niest, dan kom je NIET (ook al komt het door hooikoorts), ook als een huisgenoot ziek is, kom je NIET
 • De ouders mogen NIET blijven kijken, alleen brengen en halen.

Corona - 21 april 2020

Binnen sporten is nog steeds niet mogelijk tot 20 mei 2020. Vanaf 28 april mag de jeugd tot en met 12 jaar wel weer buiten sporten. We onderzoeken daarom de mogelijkheden om met de jeugd buiten te gaan sporten.

Corona31 maart 2020

Op last van de overheid is de sluitingsperiode verlengd tot en met 28 april 2020.

Corona - 24 maart 2020

Gelet op de aangescherpte maatregelen kan de Puntencompetitie van 18 april 2020 geen doorgang vinden. We hopen de laatste wedstrijddag van dit seizoen nog op een andere datum te kunnen plannen. 

Corona 15 maart 2020

Overeenkomstig de vanavond door minister Bruins en minister Slob aangekondigde maatregelen zal Sportinstituut Goederaad gesloten zijn tot maandag 6 april. We hopen vanaf 6 april de lessen te kunnen hervatten. We houden u op de hoogte.

Corona - 14 maart 2020

In navolging van het advies van de Judobond Nederland hebben we besloten de judolessen te laten vervallen tot en met dinsdag 31 maart 2020. De overige lessen gaan vooralsnog wel door. Voor de lessen Kickboksen en Taekwon-Do geldt dat contactloos wordt getraind.

Corona - 13 maart 2020

Gisteren zijn de maatregelen ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) aangescherpt. Op dit moment zien we nog geen aanleiding om de sportlessen te annuleren. De lessen gaan dus voorlopig gewoon door volgens rooster, ook die van de contacsporten (Judo, Taekwon-Do, Kickboksen). Wel vragen we de sporters om zich goed aan de richtlijnen van het RIVM te houden:

 • regelmatig handen wassen
 • hoesten/niezen in binnenkant elleboog
 • papieren zakdoekjes gebruiken
 • THUISBLIJVEN bij ziekteverschijnselen, dus ook indien slechts sprake lijkt te zijn van lichte verkoudheidsklachten!

Gelet op de ontwikkelingen, kunnen de maatregelen ieder moment verder worden aangescherpt. Wij verzoeken u daarom de berichtgeving vanuit de overheid goed in de gaten te houden. Als er aanleiding toe is, zullen wij u opnieuw via de website en via e-mail informeren.

Goud en zilver op Rotterdam Taekwon-Do Cup  

Sportinstituut Goederaad heeft op zondag 8 maart 2020 met succes deelgenomen aan de eerste Rotterdam Taekwon-Do Cup. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door zes deelnemers en één scheidsrechter. Het was een groot toernooi met bijna 350 deelnemers. Prijzen waren te winnen op vier onderdelen: sparring individueel, sparring teams, stijl individueel en stijl teams. Sportinstituut Goederaad heeft goed gepresteerd. Er is goud behaald op het onderdeel sparring teams, tweemaal zilver op het onderdeel sparring individueel voor Jimmy en Floris en zilver voor Joël op het onderdeel stijl. Ook Abedullah, Asadullah en Ayoub hebben goed gedraaid. Marco kijkt tevreden terug op het toernooi en de prestaties van zijn leerlingen.

Wel of niet weg? - 14 februari 2020 - Het kan zijn dat u informatie onder ogen heeft gekregen of dat u heeft gehoord dat het definitief zeker is dat Sportinstituut Goederaad na de zomervakantie gaat verhuizen. Deze informatie is NIET JUIST.

Wat klopt wel? We zijn in gesprek met de gemeente over een nieuwe locatie. Dit is echter een langdurig proces dat inmiddels al veel vertraging heeft opgelopen. Bovendien is de uitkomst hiervan allerminst zeker. Natuurlijk hopen wij op een snelle en positieve besluitvorming, maar in dit stadium kunnen wij niets anders doen dan afwachten. Zodra wij zekerheid hebben omtrent een mogelijke verhuizing dan laat ik u dit uiteraard zelf zo snel mogelijk weten. Ik verzoek u daarom informatie die van anderen komt niet voetstoots als 'waar' aan te nemen.

Een andere ontwikkeling waarvan u wellicht al op de hoogte bent, is dat Goederaad Fitness ervoor heeft gekozen om te stoppen per 1 juli 2020. Dit heeft voor onze continuïteit geen gevolgen: Sportinstituut Goederaad (de groepslessen dus) gaat gewoon door!  In juli en augustus zullen we wat praktische veranderingen realiseren om in september, voorlopig nog op de Raadhuislaan, in een vernieuwde vorm verder te kunnen gaan. De combinatieabonnementen voor groepslessen gecombineerd met fitness komen hierdoor uiteraard wel te vervallen. 

Judo zonder vallen op het NK

Op zondag 16 februari 2020 hebben twee judoka’s van Sportinstituut Goederaad deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Kata judo 2020 in Dordrecht. Dan Rusu (4e dan) en Norman Roozen (1e dan) vertoonden het Ju-no-kata en behaalden daarmee de vijfde plaats.

Een kata is een vaste serie technieken die op een voorgeschreven manier en volgorde worden uitgevoerd. Het Ju-no-kata is een heel moeilijk kata dat alleen door ver gevorderde judoka’s kan worden uitgevoerd. Er is een zeer goede lichaamsbeheersing voor nodig, omdat er niet geworpen mag worden. De technieken worden helemaal uitgevoerd, maar vlak voor het valmoment wordt de judopartner (uke) teruggeplaatst. Het kata vertegenwoordigt de fundamentele principes van het judo. Behalve het Ju-no-kata waren er ook wedstrijden in het Nage-no-kata, Katame-no-kata, Kime-no-kata en het Kodokan goshin-jutsu.

Dan en Norman moesten het opnemen tegen meervoudig Nederlands kampioenen en EK-deelnemers en zij zijn daarom zeer tevreden met hun vijfde plaats. Het is een welverdiend resultaat voor hun maandenlange intensieve trainingen. Zij waren niet alleen meermaals per week te vinden in Sportinstituut Goederaad, maar woonden bovendien diverse seminars en trainingen van de Judobond Nederland bij.

Roze meidentoernooi 

Op 1 februari 2020 was de vierde editie van de Deborah Gravenstijn Classic, georganiseerd door de Stichting Rotterdamse Sporticonen. Dit is een leuk, recreatief judotoernooi voor meisjes van 4 tot 12 jaar van beginners tot gevorderden. Net als voorgaande jaren hebben we ook dit jaar deelgenomen aan het toernooi. Er waren dit jaar totaal 700 judoka’s, ruim 200 meer dan vorig jaar, zodat moest worden uitgeweken naar een grotere zaal. Deze keer waren er zelfs judoka's uit België, Engeland en Schotland. Van Sportinstituut Goederaad waren 5 judoka’s aanwezig: Keira, Shanice, Delayla, Noa en Jinthe. Het was een lange, maar ontzettend leuke dag voor hen.

Voor aanvang van de wedstrijden was er een warming up op muziek en konden de meiden deelnemen aan een ‘clinic’ (een speciale training), gegeven door topjudoka Deborah Gravenstijn, die gekleed was in een roze trainingspak. De meiden kregen zelf allemaal een roze band die ze de hele dag mochten dragen. Na afloop kreeg iedereen een medaille aan een roze lint en de eerste prijswinnaars kregen een roze judopak, net zoals dat van Deborah! 

Toernooi Bodegraven 2020

Op zaterdag 18 januari 2020 werd voor de twaalfde keer het Sportschool Goederaad Judotoernooi in Bodegraven gehouden. Zoals ieder jaar deden we ook dit jaar weer mee. Er waren totaal 1000 deelnemers, waarvan 18 judoka’s van ons. Net als voorgaande jaren was het een goed georganiseerd, recreatief toernooi waarbij het plezier voor de meeste judoka’s en hun coaches voorop stond.

Onze deelnemers varieerden in leeftijd van 7 tot 27 jaar en van gele tot zwarte band. Ze hebben allemaal enorm hun best gedaan en goed judo laten zien. Afgezien van een enkele kneuzing waren er geen ernstige blessures.

Hieronder volgt een opsomming van de behaalde prijzen en enkele foto’s.

Kobus, Norman en Vera Lynn hebben alle drie de eerste plaats behaald. Shanice is tweede geworden. Er waren twee derde plaatsen voor Delayla en Tim. Verder waren er eervolle vermeldingen voor Thor, Olivier, Bas, Noah, Victor, James-Lee, Kas, Daniël, Wim, Robin, Jasper en Robert.

Rendierenloop

Op zondag 22 december 2019 werd voor de tweede keer in Voorschoten de Rendierenloop gehouden. Dit is een recreatieve 'loop' van een kleine 10 kilometer voor zowel hardlopers als wandelaars. Tijdens dit evenement komen de lopers langs verschillende plekken waar activiteiten zijn georganiseerd. Eén van die plekken was dit jaar Sportinstituut Goederaad. Wij ontvingen de lopers op deze regenachtige middag met warme thee en chocolademelk en een kleine attentie, namelijk een rode ster met pepermuntjes erin. Percy was verkleed als Kerstman en haalde de lopers naar binnen. Verder hadden we muziekschool Klapwijk Drums en Percussie uitgenodigd om het evenement met congamuziek op te vrolijken. De sfeer was erg gezellig en veel lopers bleven dan ook wat langer genieten van hun warme drankje en de muziek. Op de foto's zie je Percy met de ster, enkele helpers en de congaspelers.

Zwarte band èn tweede plaats voor Sportinstituut Goederaad

Zaterdag 9 november 2019 was een drukke dag voor Sportinstituut Goederaad met mooie judoresultaten. Eerst was er het herexamen van Tim voor zijn zwarte band en daarna de deelname van vijf judoka’s aan het Adidas Internationaal Residentie Toernooi.

Het examen van Tim vond plaats in de sportschool van Hans Roos in Oud-Beijerland. Op 15 juni jl. was Tim al geslaagd voor de grondtechnieken en nu moest hij nog de staande technieken laten zien, namelijk een kata en worpen. De valpartner van Tim was Vera Lynn, die op 15 juni haar zwarte band heeft gehaald (scroll naar beneden voor het betreffende artikel). Tim is voor beide onderdelen met een mooi examen geslaagd en mag nu ook de zwarte band dragen.

Na afloop van het examen ging de groep van Sportinstituut Goederaad snel door naar het Adidas Internationaal Residentie Toernooi in Den Haag. Naast de kersverse ‘zwarte band’ Tim deden ook Vera Lynn, Wim, Maurits en Norman hieraan mee. Het niveau van dit toernooi lag erg hoog. Meerdere judoka’s die op dit toernooi waren, deden ook mee met Europese wedstrijden en het NK. Ondanks deze sterke concurrentie wist Maurits de tweede plaats te halen. Al met al waren zowel Sensei Percy als zijn judoka’s erg tevreden met deze leerzame ervaring.

Judoclinic van Mark Huizinga

Op zondag 22 september 2019 hebben zes judoka's van Sportinstituut Goederaad deelgenomen aan een judoclinic van meervoudig Europees en olympisch kampioen Mark Huizinga in Wijk bij Duurstede. 's Ochtends werden staande technieken behandeld, die voortkwamen uit realistische wedstrijdsituaties. De middag stond in het teken van grondtechnieken, waarbij met name de focus lag op de verschillende varianten van sangaku (driehoeksverwurging). Hieronder zie je een foto van Mark Huizinga met vier van de zes judoka's: v.l.n.r. Wim, Vera Lynn, Mark, Dorien en Norman.

Strandtraining ter afsluiting van het seizoen

Op zaterdag 29 juni 2019 is de derde editie van de jaarlijkse strandtraining gehouden bij de Wassenaarse Slag. Elf judoka's die meetrainen bij de katatraining en wedstrijdtraining waren van de partij. Het was een actieve training met veel judotechnieken en spelvormen. Vanwege de warmte was een duik in zee bepaald niet overbodig. Verder werden de judoka's nog getrakteerd op waterijsjes en ander lekkers. Hieronder zie je een fotoimpressie van deze gezellige training.

Twee geslaagden voor zwarte band examen

Op zaterdag 15 juni 2019 zijn in de sportschool van Richard de Bijl in Spijkenisse zwarte band examens afgenomen voor judoka’s uit de regio Zuid-Holland. Drie judoka’s van Sportinstituut Goederaad hebben hieraan deelgenomen en met succes: twee hebben het gehaald, Vera Lynn en Norman. Tim had net geen voldoende en moet herexamen doen voor twee van de drie onderdelen.

Het was een drukke examendag die in vier dagdelen met ongeveer tien kandidaten per dagdeel was onderverdeeld. Er werden examens afgenomen voor zwarte band (eerste Dan) en voor tweede en derde Dan. Examens tot en met de bruine band worden op de eigen sportschool afgenomen. Het eerste Dan-examen bestaat uit drie onderdelen: kata, worpen en grondtechnieken. Een kata bestaat uit een vaste serie technieken, die op een vaste volgorde worden uitgevoerd. De examinatoren beoordelen dit erg streng en kijken bijvoorbeeld zelfs of je het voorgeschreven aantal seconden groet en op de juiste wijze loopt. De grondtechnieken zijn bijvoorbeeld houdgrepen en armklemmen. Onze drie judoka’s beheersten dit onderdeel zeer goed.

De drie judoka’s hebben de afgelopen maanden hard getraind voor het examen. Ze waren bijna iedere dag te vinden in de dojo en soms zelfs tweemaal per dag. Dit harde werken heeft geloond voor twee van de drie. Voor Tim wordt het nog even flink doortrainen. Hij wil in november herexamen gaan doen.

Hieronder zie je enkele foto’s van het moment waarop de drie de uitslag krijgen en de ceremonie erna. De zwarte band wordt omgeknoopt door een lid van de examencommissie. Vera Lynn kreeg haar band omgeknoopt door Richard de Bijl die achtste Dan heeft en daarom een rood-wit geblokte band draagt. Tot slot worden de diploma’s ondertekend en worden alle geslaagden gefeliciteerd door de examinatoren.

Succes voor Sportinstituut Goederaad op de Holland Cup

Sportinstituut Goederaad heeft op 25 mei 2019 met succes deelgenomen aan het Taekwon-Do toernooi ‘’Holland Cup”. Het toernooi werd gehouden in Pijnacker. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 3 deelnemers en 1 scheidsrechter. Het was een groot internationaal toernooi met meer dan 250 deelnemers en een sportieve sfeer. Onze deelnemers hebben meegedaan aan de onderdelen stijl en sparring. Het sparsysteem is semi-contact en dat betekent dat met gecontroleerde hand- en voettechnieken punten gescoord kunnen worden. Op het onderdeel sparring heeft Pascale zilver behaald en Joël brons.

Volgens Marco hebben de deelnemers van Sportinstituut Goederaad zich niet voldoende kunnen voorbereiden door slepende blessures. Eind augustus gaan Jimmy en Joël Nederland vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen in Bulgarije. De Holland Cup was bedoeld om te bepalen waar de komende maanden op moeten worden gefocust. Jimmy draaide lekker, maar door een trap op zijn hamstringblessure moest hij, na een dik gewonnen partij, de handdoek in de ring gooien om erger te voorkomen. Joël moest er na een langdurige enkelblessure even inkomen. De eerste partij ging de winst naar zijn tegenstander uit Engeland, die de finale behaalde. Joël behaalde uiteindelijk brons door een andere tegenstander uit Engeland te verslaan. Pascale debuteerde, na jaren geen toernooi te hebben gedaan, met succes. Ze versloeg in de eerste ronde een lange tegenstandster met veel ervaring. De finale ging hard tegen hard en Pascale heeft haar huid duur verkocht, maar haar ervaren tegenstandster won uiteindelijk goud. Marco is trots op de prestaties van zijn dochter en de mannen, die zich nu gaan focussen op de wereldkampioenschappen.

Oscar-uitreiking bij Sportinstituut Goederaad!

Op zaterdag 13 april 2019 heeft Sportinstituut Goederaad voor de tweede maal een Oscar-uitreiking gehouden. Dit gebruik is vorig jaar in het leven geroepen en het is de bedoeling er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken. De prijzen, waarvan de echte naam het “Compliment” is, werden niet uitgereikt voor beste film of beste acteur, maar voor judoka’s die een “compliment” verdienden. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de laatste wedstrijddag van dit seizoen van de Puntencompetitie.

Hoe konden de judoka’s het Compliment verdienen? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Je kunt een Compliment krijgen voor sportief of respectvol gedrag, voor een mooie worp, voor een origineel idee, voor doorzettingsvermogen etcetera… Eigenlijk kan een Compliment worden verdiend voor alles waarvoor de in 2016 overleden vader van sportschoolhouder Percy Rüben, Oscar Rüben, een compliment zou hebben gegeven. Oscar Rüben was een alom gerespecteerd man, die zijn normen en waarden heeft meegegeven aan zijn zoon Percy. Ter nagedachtenis aan zijn vader en om zijn gedachtengoed te eren, heeft Sensei Percy deze prijs in het leven geroepen. Op de prijs is zijn vader Oscar afgebeeld, vandaar dat dit de bijnaam is van het Compliment.

Sensei Percy heeft vier Oscars uitgereikt, één per wedstrijdgroep. De scheidsrechters mochten per poule iemand nomineren en daaruit heeft Sensei Percy de winnaar van iedere groep gekozen. Alle genomineerden, in totaal zestien, kregen een bon voor twee bolletjes ijs. De bonnen zijn belangeloos ter beschikking gesteld door ijssalon Moments op het Treubplein en werden door de judoka’s natuurlijk enthousiast ontvangen. De vier winnaars kregen, behalve de ijsbon en de Oscar, ook nog een mooie mok van Sportinstituut Goederaad.

De genomineerden van de eerste wedstrijdgroep, de jongste judoka’s, waren Enno, Myrthe en Juultje. De winnaar van de Oscar was Myrthe vanwege haar goede inzet en sportief gedrag.

In de tweede wedstrijdgroep waren er zes genomineerden: Lorenzo, Derk, Hugo, Noah, Victor en Jurre. De trotse winnaar was Noah, die vorig jaar ook al genomineerd was. Hij kreeg de prijs omdat hij ondanks tegenslagen steeds opnieuw vol kracht en doorzettingsvermogen de mat op kwam en het daarmee zijn tegenstanders behoorlijk moeilijk maakte.

In de derde groep waren de genomineerden Flore, Femke, Davit en Shanice, die toevallig ook nog jarig was. Femke heeft de Oscar gewonnen. Ook zij toonde veel doorzettingsvermogen, ondanks de zware poule waarin ze was ingedeeld.

De genomineerden van de vierde en laatste groep, judoka’s van 12 jaar en ouder, waren Kris en de zusjes Aïsha en Vera Lynn. Laatstgenoemde heeft het Compliment gekregen, omdat ze zeer sportief is en zeer toegewijd aan het judo. Ze traint vier à vijf keer per week en dat werpt zijn vruchten af, want binnenkort gaat ze, samen met Tim en Norman, examen doen voor zwarte band.

Hieronder zie je enkele foto’s.

Beginnerstoernooi Sportcentrum Rust

Op zondag 10 maart 2019 was er een judotoernooi voor witte en gele banders van 4 tot en met 9 jaar bij Sportcentrum Rust in Den Haag (Leidschenveen). Het was een kleinschalig toernooi met totaal 125 deelnemers. De judoka’s van 8 en 9 jaar waren ’s ochtends aan de beurt en de judoka’s van 4 tot en met 7 jaar ’s middags.

De sfeer bij Sportcentrum Rust was gezellig druk. Net als bij ons staat bij Jan Rust het plezier in het judo voorop. Iedere judoka is gelijk en winst en verlies is van ondergeschikt belang. Bij de wedstrijden werden daarom alleen witte en rode banden gedragen. Ook kregen alle judoka’s een mooie medaille, omdat, zoals Jan met bulderende stem verkondigde, iedere deelnemer een winnaar is.

Van onze sportschool zijn elf judoka’s naar het toernooi gegaan. Eén judoka is wat eerder naar huis gegaan, maar heeft toch nog een ereprijs verdiend. De overige tien hebben al hun wedstrijden goed gedraaid. Hieronder volgt een opsomming van de prijzen en enkele foto's.

Eerste prijs: Jochem, Romijn en Dakota

Derde prijs: Noah I., Noah B. en Myrthe

Ereprijzen: Olivier, Sem, Dirk, Florine en Thorben

Sportinstituut Goederaad Taekwon-Do succesvol in Den Haag

Sportinstituut Goederaad heeft op 10 maart 2019 met succes deelgenomen aan een Clubkampioenschap in Den Haag. Het was een sportief toernooi dat is georganiseerd door Marrisgym Den Haag. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door acht deelnemers en drie scheidsrechters. Prijzen waren te winnen op vier onderdelen: sparring, stijl, gesprongen traptechniek en Powerbreken. Bij Powerbreken is maar één winnaar mogelijk die de titel “Beast of the Championship” krijgt. De deelnemers mogen zelf kiezen welke techniek ze gebruiken om zoveel mogelijk planken te breken. Na spannende succesvolle breektechnieken bleef uiteindelijk Jimmy over met 2 andere deelnemers. Jimmy was de enige die de laatste hoeveelheid planken doorkreeg en daarmee de titel “Beast of the Championship” mag dragen. Door een blessure moest Jimmy het goud voor de gesprongen traptechniek op 2,50 meter hoog aan de uiteindelijke winnaar laten. Het sparsysteem is semi-contact en dat betekent dat met gecontroleerde hand- en voettechnieken punten gescoord kunnen worden. De deelnemers van Sportinstituut Goederaad hebben flink getraind voor dit toernooi met de volgende resultaten.

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring:

Goud: Adebullah en Floris, zilver: Jimmy en Elzahraa en brons: Asadullah en Anwar

Behaalde prijzen op het onderdeel stijl:

Goud: Asadullah, zilver: Adebullah en brons: Elzahraa en Floris

Eervolle vermeldingen zijn er voor Stijn en Elfarouq die beide partijen gewonnen hebben maar net buiten de prijzen bleven in de halve finales.